Активности

Пандемијата на Ковид-19 ги покажа слабостите на општеството и областите во кои е потребно инвестирање со цел да се надминат последиците и да се озвоможи побрзо закрепнување во пост-ковид периодот.

Консултативна средба за изработка на Рамката за развој МКД2030, во однос на животната средина (14.02.2022)

Промовирана Рамката за развој „МКД2030“ како иницијатива на претседателот Пендаровски (20.12.2021)

Усогласен единствен пристап кон изготвување на документ за долгорочна развојна стратегија на Република Северна Македонија (13.09.2021)

 

Од почетокот на својот мандат, претседателот Стево Пендаровски, како надпартиска институција настојува да ги обедини клучните чинители во општеството околу стратешките цели на земјата со цел да создадеме заедничка визија за развојот на земјата.

Работна средба со претставници на граѓанскиот сектор со цел финализирање на МКД2030 (13.05.2022)

Работна средба со експерти од областа на економијата со цел финализирање на МКД2030 (27.04.2022)

Обраќање на претседателот Стево Пендаровски во Собранието на Република Северна Македонија (22.12.2021)

Средба на претседателот Пендаровски со постојаниот претставник на УНДП, Армен Григорјан (20.12.2021)

Претседателите Пендаровски и Дуда се обратија на отворањето на полско-македонскиот деловен форум(19.11.2021)

Обраќање на отворањето на 10. јубилеен Самит на „Македонија 2025“ (18.11.2021)

Претседателот Пендаровски се обрати на одбележувањето на 76 години од основањето на Обединетите нации (25.10.2021)

Претседателот Пендаровски од дискусијата „Како да се вратиме дома? Младинска Република Северна Македонија“: Сите треба да им се извиниме на граѓаните бидејќи не направивме доволно, барем да ги ублажиме последиците од иселувањето на младите (20.12.2019)

Обраќање на претседателот Пендаровски во Собранието на Република Северна Македонија (18.12.2019)